Prima vizita la dentist

Prima vizita la dentist

Este necesar sa ducem copii la stomatolog pentru a le mentine dintii sanatosi si pentru a promova o igiena orala corecta. Dar, din punct de vedere al copilului, o vizita la dentist poate fi vazuta ca un eveniment nu tocmai placut: un scaun special pe care trebuie sa stea, intr-o incapere nefamiliara, inconjurat de obiecte si sunete necunoscute, totul in timp ce un strain inspecteaza dintii lui cu instrumente metalice, reci si neobisnuite.

Pentru a va usura aceasta prima vizita, este bine sa obisnuim copiii cu vizita la dentist cat mai timpuriu. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Puteti aduce copiii la stomatolog chiar de la varsta de 1 an, sau cand primul dintisor devine vizibil.

Cand va pregatiti pentru prima vizita, nu intrati in prea multe detalii. Astefl, puteti evita crearea unei stari anxioase vis-a-vis de posibile tratamente care ar trebui aplicate. Mentineti o atitudine pozitiva cand discutati despre vizita, dar nu-i dati copilului sperante false. Puteti sa nu-i spuneti ca „totul va fi in regula” deoarece este posibil ca in cadrul vizitei sa fie necesara aplicarea unui tratament nu tocmai placut si astfel, el isi va pierde increderea atat in dumneavoastra, cat si un medicul stomatolog.