Pedodontie

Home / Pedodontie
Dr. Karla Mares

Dr. Karla Mares

Medic stomatolog (stomatologie generala)
Gasirea celui mai bun tratament stomatologic este o provocare continua, dar tratamentul potrivit la momentul potrivit aduce cele mai frumoase zambete.

Un zambet sanatos incepe din copilarie !

Stomatologia pediatrica sau pedodontia cuprinde varietatea de servicii stomatologice care se adreseaza copiilor si are in vedere tratamentul specific dintilor temporari (dinti de lapte) si al dintilor permanenti (abia erupti). Specialistii nostri dau dovada de atentie si indemanare pentru a preveni si  trata aspectele  specifice ale dezvoltarii dintilor, incepand cu cea mai frageda varsta si pana la varsta adolescentei. Cele mai des intalnite tratamente sunt sigilarile, extractiile dentare, dar si profilaxia joaca un rol important.

 

Sanatate 96%
Calitate 100%
Utilitate 96%
Preventie 98%

Pedodontia

Profilaxia

Educatia copiilor incepe cu educarea parintilor !

Inca din primele momente ale venirii sale pe lume, nou-nascutul va fi in contact cu agenti patogeni si microbi, iar o parte dintre acestia se vor regasi in cavitatea sa bucala inca de timpuriu. Proaspetele mamici trebuie sa fie constiente de importanta alaptarii sugarului in primele luni de viata, datorita cantitatii importante de anticorpi din laptele matern, dar si datorita miscarilor gurii in timpul suptului care vor favoriza dezvoltarea maxilarului.

Sigilarile

In vederea protejarii suprafetelor delicate ale dintilor de „lapte” sau permanenti, este recomandat ca dupa aparitia integrala a coroanei dintelui, aceasta sa fie acoperita (sigilata) cu un material care adera chimic la suprafata dintelui, fara a fi necesara nicio interventie mecanica asupra smaltului. Materialele folosite – sigilantii – sunt rasini compozite transparente sau opace. Sunt preferati sigilantii fotoactivi (cei care se intaresc cu ajutorul lampii cu ultraviolete).

Extractia dintilor de lapte

Extractia prematura a dintilor temporari duce la anomalii de pozitie ale dintilor permanenti; totusi, extractia lor prematura este necesara ori de cate ori se constata ca acesti dinti, prin fenomenele infectioase pe care le intretin, devin un pericol pentru sanatatea copilului. Infectia care pleaca de la dintii temporari poate cauza fenomene patologice generale sau locale. Este indicat ca extractia lor sa se faca atunci cand apar dintii de inlocuire. Daca se observa ca dintele de lapte nu se mobilizeaza, atunci se face un examen radiologic si daca se constata ca dintele de inlocuire este in pozitie buna si poate erupe, atunci se va proceda la extractia celui de lapte.

  • Timisoara, Timis, Romania
  • 0256243958, 0723553901
  • info@simosasdent.ro