Parodontologie

Home / Parodontologie
Dr. Simona Neamtu

Dr. Simona Neamtu

Medic stomatolog (stomatologie generala)
Vizitele regulate la stomatolog trebuie sa fie reguli de viata, pentru ca orice problema dentara depistata la timp isi gaseste rezolvare.

Si gingiile sunt importante !

Parodontologia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu studiul si tratamentul afectiunilor aparatului de sustinere a dintelui in os, aparat numit parodontiu marginal (care cuprinde 4 strucuturi importante: gingia, cementul dentar, osul alveolar si ligamentele periodontale) . Cu alte cuvinte, parodontologia se ocupa de sanatatea gingiilor.

Boala parodontala este rezultatul direct al actiunii placii bacteriene care se acumuleaza pe suprafata dintilor in special in apropiere de marginea gingivala. Boala parodontala are un caracter progresiv; datele clinice indica ca parodontoza este intotdeauna precedata de gingivita.

Preventie 99%
Calitate 100%
Utilitate 96%
Sanatate 98%

Parodontologie

Gingivita

O gingie sanatoasa are o culoare roz, bine atasata de dinti, iar papila (zona de gingie dintre dinti) este integra si nu sangereaza la periaj

O gingie bolnava este inrosita si umflata sau palida si retrasa, sangereaza usor si la baza dintelui se pot observa adeseori depunerile de tartru. Aceasta este etapa preliminara catre parodontoza si poarta numele de gingivita.

Parodontoza

Imbolnavirea prin inflamare a parodontiului dentar (tesuturilor inconjuratoare dintelui, atat gingie, cat si os), are drept urmare o deteriorare a aparatului de sustinere dento-alveolar, aparitia mobilitatii si in final, pierderea dintilor.

Parodontoza nu este o imbolnavire a dintilor ! Cel mai adesea, acestia sunt sanatosi. Statisticile arata ca imbolnavirea aparatului de sustinere a dintilor cauzeaza mai multe pierderi ale acestora decat cariile.

Tratament

In functie de stadiul bolii, tratamentul poate fi neinvaziv, bazat doar pe vitamine, produse apicole si fitoterapice, diferite tipuri de masaje gingivale, antiinflamatoare si antibiotice, sau poate fi necesar un tratament care sa includa si interventii chirurgicale in stadiile avansate ale bolii (pentru eliminarea pungilor parodontale).

Trebuie sa stiti ca parodontoza este o boala care se poate trata iar stiinta moderna este pregatita pentru rezultate notabile in tratamentul acestei afectiuni.

  • Timisoara, Timis, Romania
  • 0256243958, 0723553901
  • info@simosasdent.ro