Implantologie

Home / Implantologie
Dr. Simona Neamtu

Dr. Simona Neamtu

Medic stomatolog (stomatologie generala)
Vizitele regulate la stomatolog trebuie sa fie reguli de viata, pentru ca orice problema dentara depistata la timp isi gaseste rezolvare.

Implantul dentar – alternativa moderna !

Implantologia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu studiul implanturilor dentare.

Implantul dentar consta in inserarea unui mic surub de titan sau zirconiu (implantul propriu-zis) in osul maxilar sau mandibular, in locul radacinii dintelui lipsa, si care va oferi sprijinul pentru dintii de ceramica. Dupa inserarea implantului si fixarea bontului protetic (partea pe care va sta efectiv dintele), se pot fixa coroanele dentare pe implant car pot fi:  din portelan pe suport de aliaj de baza, din portelan pe suport din material nobil (aur, platina), din portelan pe suport de titan sau ceramice pe suport de zirconiu.

Frumusete 95%
Calitate 100%
Sanatate 98%
Atractie 95%

Implantul dentar

Implantul intraosos

Implantul intraosos este inserat direct in osul maxilar pe cale chirugicala. Dupa vindecarea gingiei din jurul implantului, printr-o scurta interventie se ancoreaza un stâlp de implantul original de care, in final, se ataşează un dinte artificial, sau o punte ori o proteza dentara (daca este vorba de o succesiune de dinti).

Implantul subperiostal

Implantul subperiostal consta dintr-un cadru metalic inserat in osul maxilar imediat sub tesutul gingival. Pe masura ce se vindeca gingia, cadrul metalic se fixeaza în os. Stalpii / suportii atasaţi la acest cadru ies prin gingii. Ca si in cazul implantului intraosos, dintii artificiali se monteaza pe acesti suporti.

Consultatia

Consultatia si examinarea anterioara realizarii unui implant (radiografie, tomografie) vor permite stabilirea unui diagnostic precis si elaborarea tratamentului. Consultatia se desfasoara in 2 etape: anamneza, in care pacientul prezinta simptomele pe care le resimte, si examenul cavitatii bucale. Informatiile sunt utile intrucat anumite afectiuni generale sau medicatii pot contraindica plasarea implanturilor.

  • Timisoara, Timis 300343, Romania
  • 0256243958, 0723553901
  • info@simosasdent.ro